Halywoodban görbültek a botok

A győztes Völgyi Ferenc botja meggörbült a csaknem hét kilós hal súlyától.

A káli Halywood sporthorgász-tónál került sor az idén a Heves Megyei Polgárőr Szövetség hagyományos horgászversenyére. A kellemes környezetben és időben megrendezett eseményre ötven polgárőr nevezett be három kategóriában. Miután mindenki elfoglalta a helyét a parton, megkezdődött a türelemjáték, s versengés: kinek lesz jobb fogása.

A nap végére kialakult a legszerencsésebbek mezőnye. A férfi kategóriában Völgyi Ferenc horgára akadt a legtöbb hal, összsúlyuk 9,36 kilogramm volt. A nőknél Szekrényes Dominika végzett az első helyen, az általa kifogott halak összesen 4,07 kilót nyomtak. Az ifjúsági kategóriában Csomós Balázs jeleskedett, a fiatal horgász összesen 6,45 kilogramm halat emelt ki a tó vizéből.

A legnagyobb hal kategóriában Völgyi Ferenc botja görbült a legjobban, az méretes hal 6,90 kilót nyomott a mérlegen. A nők közül Urvölgyi Zoltánné fogta ki a legnagyobb kopoltyúst, ami 3,41 kilogramm volt. Az ifjú horgász Csomós Balázs ebben a kategóriában egy 2,16 kilós hallal került az élre.

A versenyen részt vettek a HMPSZ elnökségének tagjai is, akik itt tartották meg az esedékes elnökségi ülésüket, amelyen egyetlen téma szerepelt: a július 21-én Tiszanánán tartandó megyei polgárőrnap előkészítése.

Szilvás István