Halas a házigazdája az ifjú polgárőrök országos találkozójának

Közel másfélszáz ifjú polgárőr vendégeskedett Kiskunhalason, a mozgalom országos találkozóján.- számolt be róla a Halasmédia.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a rangos esemény házigazdája, a diákokat egész napos sportprogramok várták, de részt vettek hadisír gondozásban és a rendőrökkel együtt, tanyán élő idős embereknek segítettek.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája úttörő szerepet vállalt az ifjú polgárőr mozgalom fejlesztésében, megalakításában. Nem véletlen, hogy a szervezet országos találkozóját éppen a halasi intézményben rendezték. Szerda reggeltől másfél napon át közel másfélszáz ifjú polgárőr vendégeskedik városunkban. A rendezvény ünnepélyes megnyitója a Dékáni-sportcsarnokban volt.

Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője kiemelte, hogy fontos szerepe van az önkéntességnek a polgárőrségnél. Kiemelte, hogy a szervezet sokat segít a rendőrségnek a közbiztonság megőrzésében. Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség ifjúsági, sport és karitatív alelnöke szerint a fiatalok lesznek majd azok, akiknek átadhatják majd a stafétabotot. A mozgalom építésében Kiskunhalas élen jár – fogalmazott az alelnök.

Az ifjúsági tagozat elnöke, Bán Gábor azt mondta, hogy 3-4 havonta rendszeresek az ilyen találkozók, amelyen a sport mellett a szakmai képzés is szerepet kap.

A közel másfél napos program során, sportversenyeken vehetnek részt a fiatalok, kezdésként mindjárt Mamlecz Adri és a Zumbarinák mozgatták át a résztvevőket. A nap folyamán hadisírgondozásból is kivették a részüket az ifjú polgárőrök.

Kora délután pedig a Kiskunhalas környéki tanyákat járták a felnőtt polgárőrök, mezőőrök és rendőrök társaságában. Volt, ahol a takarításban, volt, ahol a favágásban és fahordásban segédkeztek.

Forrás, fotó: Halasmédia – Jáger Levente

Fotó: OPIT