Győr volt az országjárás következő állomása

Ami 2010-ben még a jövő ígérete volt, az mára a „rendészet nagy családjának társult tagja lett” és az elmúlt 5-6 évben az aranykorát éli.

E gondolatot dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke 2017. november 16-án tárta a meghívottak elé Győrben, a Megyei Rendőr-főkapitányság épületében megtartott, a polgárőrségség 20011-2016/17 közti országos fejlődését és megyei eredményeit értékelő összejövetelén.

A rendezvényen részt vett Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, államtitkár, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Rendészeti és Honvédelmi Bizottságának alelnöke, a megye állami és önkormányzati szerveinek, a Rendőrség, Katasztrófavédelem, a Bevándorlási Hivatal, NAV, a vízügy, vízmű vezetői, képviselői is. A hozzászólók egyöntetűen gratuláltak a polgárőröknek a minőség iránti igényességükért, a minőségi munkáért és köszönetet mondtak a polgárőrök önkéntes, szabadidejükben végzett munkájáért.
Az értékelés záró hozzászólásai közül kiemelem Széles Sándor kormánymegbízott gondolatait, aki kiemelte, hogy a Polgárőrség akkor is működött, amikor a megyei éves támogatás mértéke mindössze egy mai járőr gépkocsi árával egyezett meg. Ennek ellenére akkor is, ma is az elkötelezettség volt jellemző, ez ma kiegészül a minőségi munkával, mely a feltételrendszer javulásán kívül a szervezettségen és a jó irányításon nyugszik.
Dr. Túrós András befejezésül abbeli reményét fejezte ki, ha a 2011-2017 időszak a Polgárőrség aranykora volt, akkor 2018-tól a gyémánt kor következik.

(Forrás: Horváth Attila megbízott Győr-Moson-Sopron megyei sajtófelelős)