Gyermeknap és kézilabda mérkőzés biztosítása Debrecenben

A 2017. június 10-i hétvége ismét a gyerekekről a családokról szólt. Debrecen több helyszínén is gyermeknapokat és városrészi juniálisokat tartottak.

Mint azt Dolycsák Ferenctől a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért alelnökétől kérdéseinkre válaszul megtudtuk: a gyermeknapok, családi juniálisok Debrecen több pontján is folyamatosan zajlottak.

Az egyesület feladatul kapta a hétvégi rendezvények szakszerű biztosítását. Polgárőrök, ifjú polgárőrök, lovas polgárőrök önkéntesen vállalták a gyermek- és juniális napok biztosítását.

A józsai gyermeknapon a DPE polgárőrei közös szolgálatot láttak el a rendőrség szakembereivel. Halápon pedig lovas polgárőreink láttak el szolgálatot. Dolycsák Ferenc alelnök a számszerű adatokat sem rejtette véka alá: a rendezvényeken 24 polgárőr, egy ifjú polgárőr vett részt, 8 polgárőr autóval. A halápi gyermeknapon 3 lovas polgárőrünk volt jelen.

Bár nem a gyermeknap szerves része volt, de a DPE szemszögéből meg kell említenem még azt is, hogy a DPE polgárőreit kérték fel a magyar-szlovák kézilabda mérkőzés biztosítására is, itt 8 polgárőrünk teljesített szakszerű szolgálatot.