Gyerekeket hajóztatott a felső-dunai vízi polgárőrség

Rászoruló gyerekeket látott vendégül hétfőn a Felső—Dunai Vízi Polgárőr Egyesület Az egész napos programban volt többek közt hajókázás, játékok és bográcsozás.

Dr. Rácz Sándor az egyesület elnökségi tagja elmondta, hogy a családsegítővel és a rendőrséggel közösen egy hajóútra vitték el a rászoruló gyerekeket azzal a céllal, hogy egy szép napot és egy meghatározó élményt tudjanak szerezni. Évek óta rendeznek ilyen programot, amit a győri családsegítő közreműködésével tizennyolc gyereknek biztosítottak egy félnapos programot, amiben játékos sportvetélkedő, hajókirándulás, majd gulyásparti volt, süteménnyel, palacsintával, müzlivel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Ugye mondanom sem kell, mekkora élmény volt ez nekik. – mondta dr. Rácz Sándor. – Nem titkolt cél, hogy a gyerekeknek ezzel egy olyan élményt tudjunk szerezni, ami szebbé teszi nekik a hétköznapokat, a mindennapokat. Ehhez megpróbáltunk szponzorokat keresni, és – bár nehéz gazdasági helyzet van – erre mindig találtunk. Nem nagy összegekről van szó, van aki a gulyásba való húst ajánlotta fel, van aki a müzlit, van aki a hajóba a benzint állta. Természetesen a polgárőrök a saját hajójukba a saját üzemanyagot állták.”

Ezen a programon tizennyolc gyermek volt, hat kísérővel és ahhoz, hogy jól sikerüljön minden tizenöt polgárőr és rendőr volt a helyszínen. – tudtuk meg Perjési Frigyes egyesületi elnöktől.

Dr. Rácz Sándor végül elárulta, hogy nagy sikerre való tekintettel a jövő héten – természetesen más gyerekekkel – megismétlik ezt a programot.