Gépjárműveket kapott a Polgárőrség

Fotó: Manek Attila

2018. március 14-én a Készenléti Rendőrség Alakuló terén ünnepélyes keretek között szolgálati gépjárműveket vehetett át a Polgárőrség Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitánytól.

A Polgárőrség a közterületi szolgálatellátás fejlesztése céljából, országosan 239 db gépjárművet vehetett át a Rendőrségtől. Az ünnepségen 23 db gépjárművet adott át ünnepélyes keretek között, jelképesen Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány úr a Budapesti, a Komárom-Esztergom megyei, valamint a Pest megyei polgárőr egyesületek részére.

Fotó: Manek Attila

A főkapitány beszédében elmondta, hogy számára mindig nagy öröm mikor a Polgárőrség munkáját technika eszközökkel tudják segíteni. Továbbá kifejtette, hogy amikor a rendőrség lehetőséget kap arra, hogy a saját szolgálati gépjárműparkját megújítsa, akkor a rendszerből kivont, működőképes, műszakilag megfelelő állapotú gépjárműveket átadja a polgárőr egyesületek számára. Elmondta, hogy ezek a gépjárművek az egyesületek segítségére lesznek a közterületi ellenőrzéseknél és a hatékonyabb járőr szolgálatok ellátásánál.

Főkapitány kiemelte, hogy a polgárőrökre minden nap számíthattak és számítanak a jövőben is. Elmondta, hogy közös sikernek tekinti azt a közrendet és közbiztonságot, ami ma Magyarországon van. Továbbá a 2018-as évben folytatódni fog a polgárőrség támogatása kerékpárok és a segédmotoros kerékpárok átadásával.

Az elkövetkezendő napokban nemcsak Budapesten, hanem országosan minden megyei rendőr-főkapitányságon, hasonló ünnepélyes keretek között vehetik át a szolgálati gépjárműveket a polgárőr egyesületek. Befejezésképpen pedig sok sikert kívánt az átadott autókhoz és a további munkához. Ezután pedig jelképesen az egyik gépjármű kulcsát átadta Bedecs Jánosnak a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület elnökének.

Fotó: Manek Attila

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke megköszönte az átadott autókat és elmondta, hogy a polgárőröknek nagy segítséget jelentenek az újabb gépjárművek.

Nemcsak értékében jelentenek sokat ezek a gépjárművek, hanem abban is, hogy a polgárőrök még inkább hozzá tudnak járulni a kiegyensúlyozott közbiztonsághoz, a közterületi járőrszolgálat hatékonyságához és ez által a lakosság biztonságérzetéhez is.

Nagy dolognak értékelte, hogy a rendőrség fontosnak tartja, hogy a Polgárőrség jól felszerelt járművekkel, technikai eszközökkel rendelkezzen. Végezetül elmondta, hogy az 1848-as hősök hazaszeretete, hazafisága példaértékű, és ehhez hasonlóan a 63.000 polgárőr is hazaszeretetből és hazafiságból nap mint nap jelesre vizsgázik.

Fotó: Manek Attila

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség