Gálaesttel zárult a Mindent a biztonságért projekt 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. augusztus 29-én 18 órakor Pécsett, a Kodály Központban tartotta meg a „Mindent a biztonságért” elnevezésű bűnmegelőzési program záró rendezvényét.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 2016. évben kiírt pályázatán támogatásban részesült a „Mindent a biztonságért” elnevezésű komplex bűnmegelőzési programjával. A program fő célja a megye lakosságának széleskörű elérésére, bűnmegelőzésbe történő bevonására irányult, amely egy ünnepélyes gálaesttel ért véget 2017. augusztus 29-én 18 órakor Pécsett, a Kodály Központban.

Az ünnepséget Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, majd Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke mondott köszöntőt.

Ezután Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke ismertette a polgárőrség, mint a rendőrség fő stratégiai partnerének szerepét a projektben, végül dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály osztályvezetője ismertette a projektet végrehajtását.

A „Mindent a biztonságért” program elemei:

  • A „Netezz a biztonságért!” program keretében a Facebook oldalon több mint száz bűnmegelőzési cikk jelent meg, valamint ezzel párhuzamosan egy bűnmegelőzési weboldalon felhívták a lakosság figyelmét a lehetséges veszélyhelyzetekre és azok megelőzésére.
  • Az „Alkoss a biztonságért!” program keretében művészeti pályázatot hirdettek diák és nyugdíjas korosztályok számára, amely során a pályázók egy színjáték keretében bemutattak egy bűnesetet és annak megelőzését.
  • A „Tanulj a biztonságért!” program három modulból tevődött össze, amelyek alkalmával a rendőrök és a polgárőrök bűnmegelőzési képzéseken, a diákok pedig kortársoktató tréningeken vehettek részt.
  • A „Mozdulj a biztonságért!” program keretein belül a nyár folyamán Pécsett, Komlón, Mohácson, Siklóson és Szigetváron sporttal egybekötött hagyományteremtő bűnmegelőzési napot rendeztek.
  • A „Szórólapozz a biztonságért!” elnevezésű gépjárművédelmi program során Baranya megyében 30 alkalommal látták el a parkoló gépjárműveket figyelemfelhívó, bűnmegelőzési szórólappal.

A gálaesten a színdarabok bemutatását követően került sor a díjak átadására, majd a Voisingers, a Vivat Bacchus és a Készenléti Rendőrség Fúvószenekarának koncertjével zárult a rendezvény, amelyet mintegy 850 vendég tekintett meg.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság