Franciaországból vett példa nyomán

Cserkeszőlői polgárőrök a lakosságért

Úttörő kezdeményezést valósítanak meg a Községi Polgárőr Egyesület Cserkeszőlő tagjai ezekben a napokban. Francia példát követve egyenként keresik fel a településen élőket, elbeszélgetve velük gondjaikról, örömeikről. Búcsúzáskor kis kártyákat nyújtanak át a bel- és külterületeken élőknek.

Mint Kocsis János, az egyesület elnöke elmondta, ily módon is igyekeznek még közvetlenebb kapcsolatot kialakítani a Cserkeszőlőn élőkkel. A kis kártya egyik oldalán az egyesületi címer egyik oldalán az elnök, a másikon a titkár arcképe látható, alatta mindkettejük mobilszáma. És egy felszólítás: „Csak csöngessen, mi visszahívjuk!” Azaz, ha bárkinek kérdése, kérése, bejelenteni valója van, ne neki kerüljön pénzébe a hívás! A kártya hátoldalán az egyesület tagjainak közös képe alatt az adószámukat és számlaszámukat tüntették fel.

Így kívánják felhívni az itt élők figyelmét arra: ha bármiben segíteni tudnak – idős embereknek fát vágni, élelmiszert, gyógyszert beszerezni stb. –, hívhatják őket. Miként akkor is, ha bárki idegent, ismeretlen járművet látnak, furcsaságot tapasztalnak, csöngessék meg a két szám egyikét, s nyomban visszahívják őket. Ha szükség van rá, azonnal intézkednek is.

Mint az egyesületi elnök elmondta: nagyon jó a visszhangja kezdeményezésüknek a lakosság körében. Nem véletlenül dr. Túrós András, az OPSZ elnöke – amint meghallotta e kezdeményezést –országos elterjesztésre javasolta, hiszen így még közelebb lehet kerülni egy-egy település lakosságához, s növelni lehet a Polgárőrség, a települési polgárőrök imázsát.

Nevkartya

Nevkartya uj kep