Fontos az idősek biztonsága

„Idősek Biztonsága – az interneten is. Bűnmegelőzési tanácsok a virtuális és a valós világ veszélyeinek elkerüléséhez”címmel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának előadói az idősek világnapja alkalmából 2018. október 2-án 10 órától a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban bűnmegelőzési előadást tartottak.

A megyei könyvtár évek óta rendszeresen indít nyugdíjasok részére az internetes világ megismertetését célzó tanfolyamokat, melynek részeként – a főkapitányság és a könyvtár közötti több éve tartó, eredményes együttműködés jegyében – a hallgatók bűnmegelőzési tanácsokat is kapnak.

Az interaktív délelőtt során Madari Róbert rendőr alezredes és Pestiné Zélity Brigitta rendőr őrnagy az általános prevenciós tanácsok mellett bemutatták az interneten barangoló időskorúakat (is) fenyegető veszélyforrásokat, illetve azok megelőzési lehetőségeit. A bűnmegelőzési program további részében a 112 nemzeti segélyhívó működéséről, annak szabályos használatáról kaptak információkat a hallgatók. A prevenciós tájékoztatás részét képezték a korosztály számára is jól hasznosítható vagyonvédelmi tanácsok.

A résztvevők a program végén egy játékos totóval ellenőrizhették tudásukat, illetve a biztonságuk megőrzését szolgáló hasznos kiadványokat, tájékoztató anyagokat vehettek át.

Forrás, fotó: www.hiros.hu