Folyamatosan növekszik a Vízi Polgárőr Tagozat

Újabb polgárőr egyesület csatlakozott az Országos Polgárőr Szövetség Vízi tagozatához, április vége óta a Duna melletti Tass Polgárőr Egyesületnek is van vízi polgárőr csoportja.

2018. április 26.-án tartotta alakuló ülését a Tass Polgárőr Egyesület keretén belül létrehozott Vizi Polgárőr Csoport. Az alakuló ülésen ott volt Varsányi Gyula rendőr alezredes, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Dunaújvárosi rendőrőrsének parancsnoka, Kövér Gábor az OPSZ Vízi Tagozatának elnöke és Nagy István a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őre is.


Kovács János, a egyesületünk elnöke beszédében kiemelte: helyi szinten, alulról építkezve, pici lépésekkel, de határozottan és elszántan kell előre haladni. Rendszeresnek kell lennie a vízi és szárazföldi járőr- illetve figyelőszolgálatnak. Fontosnak mondta a közrend, a közbiztonság, a bűnmegelőzés megőrzését, fokozását, a környezet-, természet- és vízvédelmet, a halőrök munkájának segítését, a vízi sportrendezvények, horgászversenyek biztosítását. Elengedhetetlen a vízimentés, elsősegélynyújtás és a szakmai képzés magas szintű elsajátítását.
Kövér Gábor támogatta a kezdeményezést és ígéretet tett arra, hogy segíteni fogja csoport munkáját. Varsányi Gyula alezredes is elismerően nyilatkozott a vízi polgárőr csoport megalakításáról és ígéretet tett arra, hogy személyesen fog közreműködni az egyesület és a DVRK között megkötendő Együttműködési Megállapodás mielőbbi létrehozásában.