Fokozott rendőri jelenlét a turisztikai idény alatt Vásárosnaményban 

A megerősített közterületi szolgálat célja a turisták és a helyi lakosság szubjektív közbiztonság érzetének növelése.

A nyári turisztikai idény alatt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az üdülőövezetekre és a szabad vizek környezetére a turisták és a helyi lakosság szubjektív közbiztonság érzetének növelése érdekében. A visszatérő rendőri ellenőrzések célja a közrend fenntartása, valamint az állampolgárok személy- és vagyonbiztonságának megóvása.

A megerősített közterületi szolgálatot polgárőrök, a közterület-felügyelet munkatársai és közösségi szolgálatot ellátó diákok is segítik.

A közúti balesetek számának csökkentése érdekében a rendőrök rendszeres közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket is szerveznek a szabályszegők kiszűrése érdekében. Legutóbbi alkalommal a vásárosnaményi rendőrök Finn módszerrel 415 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy kerékpáros bizonyult ittasnak. Kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt 8 esetben figyelmeztetést, 9 esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 48 fővel szemben kezdeményeztek közigazgatási hatósági eljárást. Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy saját maguk és mások testi épségének megóvása érdekében a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság