Fokozott ellenőrzés Tiszavasváriban

A közúti kontroll ezúttal elsősorban az ittas járművezetők kiszűrésére irányult.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 15-én Tiszavasvári belterületén az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek. A rendőrök a polgárőrökkel közösen 438 járművezetőt ellenőriztek, melynek során két sofőr bizonyult ittasnak. A helyszíni mérés eredményétől függően az egyik járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg a másik járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak. Utóbbi esetben a sofőrt ismételten intézkedés alá vonták, hiszen a rendőri felszólítás ellenére járművével tovább akart közlekedni.

A közlekedési baleseteket előidéző okok között az ittas járművezetés kiemelt veszélyforrás, ezért a közlekedők a rendőrkapitányság illetékességi területén a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Járműveik vezetése során próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző koccanások. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel előzzék meg a közlekedési baleseteket!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság