A FINA sem telhetett el, somogyi polgárőrök nélkül

Mint minden fontosabb, kiemelt esemény, a FINA nyílt vizes világbajnokság sem telhetett el Somogy megyei polgárőrök jelenléte nélkül.

A Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség által küldött felhívásra – melyben lehetőség nyílt más megyék polgárőreinek is részt venni a rendezvény biztosításában – Somogy az elsők között kezdte meg polgárőreinek bevonását erre a feladatra!Gazdag Ferenc elnökhelyettes koordinálása mellett kezdődött a somogyi egyesületek megkeresése, a polgárőrök szervezése Balatonfüredre, a rendezvény helyszínére.

A megye szinte egész területéről, a határ melletti Barcstól, Iharosberényenés Kaposváron keresztül Somogyzsitfáig, a Balaton parthoz közeli Tabtól Nagyberényig, hat település 32 polgárőre döntött úgy, hogy szombattól-péntekig szolgálatot látnak el Balatonfüreden, segítve a helyi polgárőröket, támogatva a rendezvény zavartalan lebonyolítását!

A szolgálatok egyeztetése, leszervezése, pontosítása, az útba indítás mellett többszöri egyeztetésre került sor a megyei koordinátor és a VMPSZ elnöke,Dézsi János között.A helyszínen a feladatok előre meghatározott területeken történő járőrözés, területzárás, útkereszteződésekben felállított ellenőrző pontokban rendőrséggel közös feladatok ellátása volt. A polgárőrök szolgálatuk végén – kinek, hogy volt ideje –, szétnéztek Balatonfüreden, átélték a világbajnokság hangulatát és élményekkel telve tértek haza Somogyországba.

Elmondták, hogy a helyszínen a Rendőrségi eligazításokon, kedvesen fogadták őket, az eligazítások érthetőek, pontosak voltak, szolgálatuk alatt munkájukkal kapcsolatban probléma nem merült fel! A 32 fő polgárőr összesen 256 órában látott el szolgálatot, melyre méltán lehetnek büszkék.

Gazdag Ferenc