Figyelem! A hideg mellett havazás is várható!

Az előrejelzések szerint a legtöbb csapadékra a déli országrészben kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján dél felől egyre nagyobb területen számíthatunk havazásra, kedd reggelig az ország déli, délnyugati felén már 5 centiméter körüli, a déli határnál néhol akár a 10 centimétert is meghaladó hó hullhat.

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra és a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják! A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása! Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

A szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében! A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben! Gyalogosan vagy kerékpárral történő közlekedés esetén életmentő lehet a megfelelő fényvisszaverő felszerelés!

Indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról! Ne feledjék: a téli közlekedés fokozott figyelmet igényel! Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!

ORFK Kommunikációs Szolgálat