Fejér megyei polgárőrök napja (fotókkal)

Tegnap tartották meg Gárdony-Dinnyésen a Fejér Megyei Polgárőr Napot, ahol több mint ezer polgárőr vett részt.

Tóth István Gárdony-Dinnyés polgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy polgárőrnek lenni és önzetlenül dolgozni a hazáért felemelő dolog. Véleménye szerint a polgárőrök kiváló, értékes munkát végeznek. Kinyilvánította szándékát, miszerint azt kéri, hogy minden polgárőr továbbra is ilyen áldozattal védelmezze a közbiztonságot nem csak fejér megyében, de országos szinten is.

Cseh István a Fejér megyei polgárőr szövetség elnöke elmondta, hogy a 20 éves polgárőrség eddig is folyamatosan önzetlenül és odaadóan látta el feladatát, amit reményei szerint ezután is töretlenül folytatnak a fejér megyei polgárőrök. Fejér megye jó helyzetben van, mert a 105 településből 102-ben van polgárőrség. Nincs különösebb gond a fegyelmi ügyekkel és a fiatalítás is jól halad.

Megemlítette, egyes polgárőr egyesületek aggódnak a polgárőrség és a rendőrség között megköttetendő együttműködési megállapodások aláírási határideje miatt, de hangsúlyozta, a törvényben maghatározott 30 napos határidő előtt elkészítik az egységes megállapodási formanyomtatványt, azt eljuttatják minden egyesülethez, és lesz idejük a területileg illetékes rendőrségekkel megkötni.

Simon László, Fejér megye rendőr-főkapitánya beszédében külön köszönetét fejezte ki a polgárőröknek, elismerve a közbiztonság javításáért tett munkájukat, majd ennek nyomatékot adva tisztelgett a megjelentek előtt. A Rádió P kérdésére elmondta, Fejér megyében minden polgárőr szervezettel meg fogják kötni az együttműködési megállapodást.