Farsang és reptérlátogatás a Gönyűi polgárőröknél

A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program, az Ifjú Gönyűiek Közössége január 28-án farsangolt. A koordinátor hölgyek előkészítése, teremdíszítése, szendvicsei, süteményei, a közösség munkáját segítő pedagógus játékai és természetesen a főleg az Ifjú Gönyűiek Közösségének tagjai tették emlékezetessé a vidámmá sikeredett csapatépítő, immáron második alkalommal megtartott farsangi összejövetelt. Kísérje ez a vidámság, összetartozás mindegyikünk mindennapjait most és évek múlva is.

Egy hét elteltével kirándulás színesítette az ifjak közösségének és az Egyesület tagjainak életét.

Az Uniper Hungary Energetikai Kft. által a gönyűi civil szervezetek számára kiírt pályázaton elnyert támogatás felhasználásával ellátogattunk a lánykori nevén Ferihegynek titulált reptérre. A kirándulást az Ifjú Gönyűiek Közössége tagjai, a fiatalok szülei és a polgárőrök között jobb személyes ismeretség, jobb közösség kialakítása érdekében szerveztük. A reptér február 4-én 10 órától fogadott bennünket, ahol három órás program keretében, szakavatott, felkészült vezető segítségével ismerhettük meg a városnyi területű és dolgozói létszámú légi ipari „üzemet”. A beléptetés biztonsági eljárásától, a gépek gyors kiszolgálásán, a le- és felszálló gépek látványán, a hatalmas tűzoltó járműveken, eszközökön keresztül, az „iparosított madárhessegetésig” nagyon sok új, első hallásra szinte hihetetlen információt kaptunk, mindezt repülési esetekkel színesítve. A program végén pedig megismerkedhettünk a MALÉV időszak repülőgépeivel, utastereikkel, pilótafülkéikkel. A kiránduláson 17 ifjú gönyűi (fiatal) és 21 felnőtt (szülő, polgárőr, patronáló) vett részt. Egyöntetű vélemény, hogy nagyon érdekes látnivalóban volt részünk, fegyelmezett, jó közösségben, jó hangulatban utaztunk. A szülők kérik további közös programok szervezését.

A szórakozás után következik a munka. A helyi általános iskola farsangján figyelő, járőr szolgálatot látnak el az ott végzett ifjú polgárőrök és felnőtt társaik.  Az ifjak feladata – immár második éve – a Gönyűi Hírek c. helyi újság példányai egy részének a falu lakóihoz történő eljuttatása is, ezzel is hozzájárulva a lakossági kapcsolat építéséhez, a közös feladatok elvégzéséhez.

A közzétett reptéri fotók: Czita Zsuzsanna felvételei.

Horváth Attila az ifjúsági program koordinátora, sajtófelelős