Évet értékeltek a Bács-Kiskun megyei polgárőrök

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon gyűltek össze a megye polgárőr vezetői. A közgyűlést megtisztelte jelenlétével dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dávid Károly rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Rausch Sándor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A közgyűlésen Dr. Fekecs Dénes az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek szövetségének elnöke értékelte a 2017-es évet, melyből kitűnt, hogy a megyében növekedett a polgárőr egyesületek, az önkéntes bűnmegelőző szolgálatot ellátó polgárőrök száma. Egyre népszerűbb a 14-18 éves korosztály körében az ifjú polgárőr tevékenység. A megelőző évekhez képest emelkedett a teljesített szolgálati órák száma. Javult az egyesületek gépjármű és technikai ellátottsága. Az évértékelő beszámoló során a jelenlévők megismerhették a 2018. évi terveket is.

A pénzügyi és közhasznúsági, a felügyelőbizottsági beszámolókat, a 2018. évi költségvetési terv ismertetését követően kérdések feltételére, hozzászólásokra nyílt lehetőség. A hozzászólások keretében Dávid Károly megyei rendőrfőkapitány rövid helyzetértékelőt követően köszönte meg a rendőrség stratégiai partnerének, a polgárőrségnek a végzett bűnmegelőzési tevékenységet.

Rausch Sándor, Mák Kornél köszönő szavait követően, Dr. Túrós András OPSZ elnök köszöntötte a közgyűlés résztvevőit, elismerően szólva a megyében szolgálatot ellátó polgárőrök tevékenységéről, kiemelve a megyei szövetség munkájában tapasztalható rendet, fegyelmet.


A beszámolók, ismertetett tervek elfogadását követően közös ebéddel zárult a közgyűlés.