Esztör Napok biztosítása Esztergomban

A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma idén 8. alkalommal rendezi meg az Esztergomi Történelmi Napokat, Esztergom Város Önkormányzatának támogatásával.

Szent István korába röpítik vissza a várhegyre látogatókat augusztus 18-án és 19-én. A hagyományőrző csapatok táborai, korabeli lovas és gyalogos harci- és viselet-bemutatóján túl, középkori mesterségek is bemutatkoznak, melyeket ki is próbálhattak.

Ezen kívül koncertek, solymászbemutatók, gólyalábasok, mesélők és regélők, íjászok, ünnepi felvonulás, rendhagyó tárlatvezetések, ügyességi és virtus próbák kalauzolnak vissza bennünket az államalapítás idejére.
A kétnapos programot vásári forgatag is színesíti. Első királyunk megidézésében, a pogányok feletti győzelem megünneplésében és a koronázásig vezető út bemutatásában a középkori hagyományőrző csapatok mellett a Babits Mihály Kamaraszínház társulatának tagjai lesznek segítségünkre. A rendezvényt az Esztergom Városi Polgárőrség biztosította.

18.-án rendőrségi felkérésre közös útvonal biztosításra illetve kísérésre kérték fel az Esztergom Városi Polgárőrséget illetve az Esztergom-Kertvárosi polgárőrséget. A két csapat már nem először és kiválóan dolgozik együtt. Az eligazítást követően, melyre az Esztergomi Rendőr-kapitányságon került sor, a két csapat polgárőrei elfoglalták a meghatározott pozícióikat, a felvezető illetve záró rendőrautó mögé és elé beálltak a két csapat szolgálati autói. Az Esztör Napi menetet a Széchényi térről az Esztergomi Bazilikáig kísértük, baleset, probléma nem történt.

Fotó: Engelbrecht Károly

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség