Értekeztek a jó közbiztonság jegyében

Vadászok, erdészek, halászok, természetvédelmi őrök, közterület-felügyelők, polgárőrök és a rendőrök értékelték az elmúlt évben közösen végrehajtott szolgálatok hatékonyságát, eredményeit Balatonalmádiban.

A különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek képviselőit hívták tanácskozásra a rendőrök Balatonalmádiba 2018. február 28-ra, a helyi rendőrkapitányságra, ahol a 2017. évben rendszeresen ellátott közös szolgálatok tapasztalatainak értékelése mellett a 2018. évi feladatok egyeztetése volt a cél.

Dr. Linczmayer László rendőr alezredes, kapitányságvezető köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy a meghívott vendégek szép számban érkeztek a közös megbeszélésre.

Vágfalvi Attila rendőr százados tartott egy összefoglaló tájékoztatót a Balatonalmádi Rendőrkapitányság és az Egyes Rendészeti Feladatokat Ellátó Szervek (ERFESZ) 2017. évi közös tevékenységének területi sajátosságairól, az ellátott szolgálatok adatairól, tapasztalatairól, a tett intézkedésekről, a 2018. évben hasznosítható eredményekről.

Éliás Gábor rendőr őrnagy hangsúlyozta, hogy a prevenciós megjelenések, baleset-megelőzési akciók, térfigyelő rendszerek kiépítése jelentősen hozzájárult a közbiztonság megerősítéséhez.

Anda György rendőr ezredes, a Veszprém megyei rendőr-főkapitány rendészeti helyettese hozzászólásában kiemelte a balatonalmádi rendőrök és a társszervek közötti aktív és hatékony együttműködést, amely az eredményekben is megmutatkozik. Köszönetét fejezte ki a polgárőr egyesületek részére, elismeréssel nyilatkozott önkéntes, a rendészeti feladatok végrehajtását támogató tevékenységükről.

A tanácskozás megerősítette, hogy a különböző szakterületről érkező tudás és tapasztalat, a technikai eszközök „együttes” használata a fás, bokros területek, vízpartok jobb megfigyelését teszik lehetővé, segítik az azonnalos, szakszerű és jogszerű intézkedések megvalósulását.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság