Értekezlet a jó közbiztonság jegyében

A különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek képviselői értékelték a 2016. évben közösen végrehajtott szolgálatok eredményeit Balatonalmádiban.

Vadász, erdész, halász, természetvédelmi őr, közterület-felügyelő, polgárőr és a rendőrség 2017. március 7-én tartotta soron következő ülését, ahol a 2016. évben rendszeresen ellátott szolgálatok tapasztalatainak értékelése mellett a 2017. évi feladatok megbeszélése volt a cél.

Vágfalvi Attila rendőr százados tartott összefoglaló tájékoztatót a Balatonalmádi Rendőrkapitányság és az Egyes Rendészeti Feladatokat Ellátó Szervek (továbbiakban ERFESZ) 2016. évi közös tevékenységének területi sajátosságairól, az ellátott szolgálatok adatairól, tapasztalatairól, a tett intézkedésekről, a 2017. évben hasznosítható eredményekről.

Éliás Gábor rendőr őrnagy hangsúlyozta, hogy a prevenciós megjelenések, baleset-megelőzési akciók, térfigyelő rendszerek kiépítése is jelentősen hozzájárul a közbiztonság megerősítéséhez.

A Balatonkenesei Polgárőr Egyesület elnöke, Ritter József biztosította a jelenlévőket a polgárőrök szorosabb együttműködéséről.

A település közterület-felügyeletének képviseletében Gorza István jelezte, hogy Balatonfűzfőn, az újonnan átadott sétányon és kerékpárúton rendszeresen tapasztalják segédmotor-kerékpárosok és motorkerékpárosok közlekedését az egyértelmű tiltás ellenére is.

Anda György rendőr ezredes, a Veszprém megyei rendőr-főkapitány rendészeti helyettese kérte, hogy a kapitányság kezelje helyi problémaként a balatonfűzfői kerékpárúttal kapcsolatos jelzést, és a nyári időszakban kerékpáros szolgálat szervezését határozta meg. Javasolta, hogy az ERFESZ képviselők és a Balatonalmádi Rendőrkapitányság részére szervezzenek közös oktatást a kényszerítő eszközök használatáról és az ezzel kapcsolatos jogi szabályzásokról.

Anda György rendőr ezredes elismeréssel nyilatkozott az egybegyűltek önkéntes tevékenységének eredményeiről, hatékonyságáról.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság