Emléktornán és megemlékezésen vettek részt a polgárőrök  

A 2010. július 23-án szolgálatteljesítés közben életét vesztett Radovic Dusán r. főhadnagyra emlékeztek ma  kollégái, barátai és családtagjai. A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságán az emlékére állított kopjafa előtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezető beosztású rendőrei és a kerületi polgárőrség tagjai is lerótták tiszteletüket.

Radovic Dusán rendőr főhadnagynak, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság egykori munkatársának emléke előtt tisztelegve, 2018. július 21-én kilencedik alkalommal került megrendezésre a Radovic Dusán Megemlékezés és Emléktorna. A megemlékezés 7:30-kor a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság udvarán (Budapest XIV. kerület Stefánia út 83-85.) Dusán emlékére állított kopjafa ünnepélyes megkoszorúzásával kezdődött.

A megemlékezést követően a Varga Zoltán Sportpályán volt a hivatalos megnyitó, amelyet követően követően megkezdődött a megmérettetés a Vándorkupa elnyeréséért.


Az emléktorna mindenkori jótékonysági célja, hogy a résztvevők hozzájárulnak Dusán özvegyének, Mariannak, és árván maradt kislányának, Dorinának a támogatásához. A rendezvény a rendvédelmi dolgozóknak a mindennapi munka terén is meglévő összetartását és együttműködését szimbolizálja, összefogás egy közös célért!

Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület