Emlékoszlop avatás Esztergomban

2017.03.25-én Esztergomban a Várhegy és a Víziváros nemzeti emlékhellyé avatása alkalmából a Várdombon avattak az emlékoszlopot.

A fenti rendezvényre az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület a kora reggeli óráktól az emlékünnepség befejezéséig 9 fő polgárőrrel és egy polgárőr gépjárművel rendezvény és közlekedési biztosítást adtak, valamint az Esztergom Városi Rendőrkapitánysággal egyeztetve közös szolgálatot láttak el a rendőrséggel.

Az avatáson jelen volt: Dr. Völner Pál. Országgyűlési képviselő, államtitkár, Dr. Erdő Péter, bíboros, prímás, Romanek Etelka, Esztergom Város polgármestere, valamint Varga Benedek, a Nemzeti Múzeum főigazgatója és Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója.

A rendezvényen igen nagy létszámmal vettek részt a meghívott vendégek és érdeklődők, akikhez az avatáson sok külföldi turista is csatlakozott.

A Múzeum, az Egyház, az Önkormányzat vezetői köszönetet mondtak az Esztergom Városi Polgárőr Egyesületnek a rendezvény sikeres biztosításáért.