Emlékfutás, akadályverseny, nosztalgia buli – Polgárőr programok Százhalombattán

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából sportprogramokat és – elsősorban az Ifjú Polgárőröknek – Nosztalgia bulit szervez október 21-én az Országos Polgárőr Szövetség, az OPSZ Sportegyesülete és az OPSZ Ifjú Polgárőr Tagozata. Lesz 1956 méteres Emlékfutás, megrendezik az Országos Polgárőr Akadályversenyt, majd az Országos Polgárőr Ifjúsági Táborok /OPIT/ résztvevői és a táborozáson részt nem vett Ifjú Polgárőrök vidám, zenés találkozójára kerül sor Százhalombattán.

A Városi Szabadidő Központban /Vasút u. 41./ 11 órakor rajtol el az Emlékfutás. Amely hangsúlyozottan nem verseny, a szervezők éppen ezért azt szeretnék, ha a résztvevők egy csoportban futnák, kocognák le az 1956 méteres távot. Regisztrálni erre az eseményre 10 óra 20 percig lehet a helyszínen. A távot teljesítők emlékpólót és oklevelet kapnak.

Az Emlékfutást követően ugyancsak a Városi Szabadidő Központ ad otthont az Országos Polgárőr Akadályversenynek. Amelyre három tagú csapatok jelentkezését várják a szervezők. A regisztráció a helyszínen 10 óra 40 percig tart, a versenyt 12.30-kor indítják. A résztvevő csapatok számának függvényében vagy váltóverseny rendszerben, vagy egyszerre induló három fős csapatversenyben teljesítik a feladatot a csapatok. Egyszerre két csapat verseng, ahonnan a győztes jut tovább. Az indulók létszámától függően vigaszágat is ki lehet alakítani.

A három fős csapat minden versenyzőjére a következő feladatok várnak: elsőként gumikon kell keresztül futni úgy, hogy minden gumigyűrűbe bele kell lépni. Ezt követi a kötelek alatti 10 méteres kúszás, majd a padon való egyensúlyozás. Negyedik feladatként zsámolyok felett kell szökdelni, a végén egy szekrényen átugrása után, mászás közben medicinlabdát kell kézben tartani, s a túloldalról visszafutni vele az első zsámolyhoz, s beletenni a medicinlabdát. Végül bukó célra kell lőni, minden versenyzőnek maximum négy lövésből kell eltalálni a bukó alakot. A negyedik lövés után indulhatnak vissza a célvonalhoz a versenyzők. Mindezt természetesen a verseny előtti bejáráson ismertetik a szervezők.

Versenyről lévén szó, az I. helyezett csapat kupát, érmet és oklevelet kap. A II. és III. helyezettek érem és oklevél díjazásban részesülnek.

A vacsorát követően a Hotel Training nagytermében köszöntik az Ifjú Polgárőröket, akik kötetlen beszélgetést folytatnak arról a tagozat vezetőivel: mi is az elvárás feléjük. Ezt követően – az Ifjú Polgárőrök véleményét meghallgatva – közös toborzási programot alakítanak ki arról, hogyan érnék el barátaik, iskolatársaik körében, hogy Ifjú Polgárőrök legyenek. Az estét Nosztalgia buli zárja.