Élmény, közösség építés, pályaorientáció

Nemrég azt írtam, felső tagozatos lett az Ifjú Gönyűiek Közössége. A fejlődés rohamos. Október 26-án már egyetemre mentünk.

Komolyra fordítva a szót, az említett napon kirándultunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, ahol az élmények mellett pályaorientációs ismereteket is szereztek a Közösség tagjai. dr. Bokodi Márta az egyetem óraadója, az ifjak közösségépítő programjának vezetője által szervezett látogatáson nagyjából bejártuk a hatalmas területet. (Ez a nagyjából bejárás is mintegy 10 km gyaloglást jelentett – legalábbis egyik fiatal lépésszámlálóján ez az érték jelent meg.)

Szemelvényeket kaptunk két kar (Államtudományi és Közigazgatási Kar és a Rendészettudományi Kar) életéből, munkájából, előadó termeiből, “tanári szobájából”. Megtekintettük az egyik koleszt és megismerkedtünk a hallgatók erőnléti állapotát javító, karbantartó, valamint a sportolást biztosító létesítményekkel (aréna kézilabda pályákkal, uszodával, a lovarda, a kültéri pályák, lőtér). Az egyetem éttermében elfogyasztott ebéd után fiataljainkat még “megfuttattuk a játszótéren”, aztán élményekkel telve, a buszban vidám zsongás közben utaztunk haza. Köszönetünket fejezzük ki az egyetem minden munkatársának, tanárának, oktatójának, létesítmény vezetőjének, hogy lehetővé tették számunkra ezt a fárasztó, de sok élményt, ismeretet adó napot.

Horváth Attila sajtófelelős

(A képek Molnár Dávid ifjú polgárőr és Horváth Attila felvételei)