Eljött a nap, mit várva-vártunk

Gönyűn már hosszú évek óta hagyomány, hogy a falu lakói adventi koszorút készítenek és vasárnaponként más-más civil szervezet kedveskedik műsorral és vendéglátással a falu lakóinak.

Így volt ez idén is, amikor a Gönyűi Polgárőr Egyesületkapta meg a lehetőséget, hogy a harmadik adventi vasárnapon, az öröm, a szeretet gyertyájának meggyújtása alkalmából műsort adjon és az Idősek Klubja (Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény) pedig forralt borral, teával, némi harapnivalóval táplálja az átfázott testeket.

Az Egyesület úgy döntött, hogy ez alkalommal az ifjaké lesz a főszerep, azaz az Ifjú Gönyűiek Közösségének tagjai, benne polgárőrök, ifjúpolgárőrök és az általános iskolás ifjú polgárőr „előszobások” adják a műsort. A műsort segítő pedagógusunk, Zvezdovitsné Gangl Tímea állította össze. Az előadást a koordinátorok segítségével először olvasó, majd többszöri memorizáló,begyakorló, majd a helyszínen beállító próbán gyakorolták be a fiatalok, akik igazi közösségként, vidáman, de néha izgalommal készültek. A próbákon jelenvolt az Idősek Klubja és a Duna-parti Örök ifjak Kórusának néhány képviselője is, akik az énekszámoknál működtek közre.

Nemcsak műsorral készült a közösség, hanem Henzné Csiri nénivezetésével mézeskalácsot is sütöttek és azokat, valamint kedves üzeneteket csomagolva – amiket aztán a műsort követően osztottak szét a jelenlévők között- várták a fellépés napját.

A főpróbára a közösség évzárójának napján került sor a Háry Dezső téren, majd ezt követően fiatal társaink nekiláttak a szendvics és sütievésnek, beszélgetésnek, karaoke partinak, a karácsonyi ünneppel kapcsolatos kitalálós játéknak. A jó hangulatot fegyelmezett és közösen végrehajtott„katasztrófa elhárítás”, azaz rendrakás követte, majd mindenki igyekezett haza rápihenni a másnapi előadásra.

Az évzáró elején részt vett Major Gábor polgármester is, aki meglepve konstatálta, hogy már ilyen nagy létszámú a közösség.

A műsorban – nagy örömünkre – az énekszámoknál nemcsak a próbákon jelenlévők, hanem a Duna- Parti Örök ifjak szinte teljes létszáma részt vett a fiatalok énekének kiteljesítésében. Ez újra szép példája a generációk összefogásának.

A fellépés óta még büszkébb vagyok az ifjakra, mint eddig,ugyanis úton-útfélen megállítanak, kocsival lelassítanak, odakiabálnak és gratulálnak a szép, megható, a szeretet sugalló, a közösséget demonstrálóműsorhoz. Ezt majd személyesen is átadom a címzetteknek, a fiataloknak és a„rendezőknek”, de addig érjék be az így tolmácsolt elismeréssel, köszönettel.

Legyen még együtt sok boldog karácsonyunk!

Horváth Attila sajtófelelős