Elismerés Cserkeszőlő polgármesterének

Születésének 80. évfordulójára dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a Polgárőr Érdemérem Arany fokozata kitüntetést és emléktárgyat adott át Szokolai Lajosnak, Cserkeszőlő polgármesterének.

Nagy nap volt február 8-a cserkeszőlői Községi Polgárőr Egyesületnek, hisz ellátogatott hozzájuk dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, mégpedig azért, hogy egy házi ünnepség részeként felköszöntsék Szokolai Lajost, Cserkeszőlő polgármesterét.

Először Kocsis János az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, különösen dr. Túrós Andrást, Illési Sándor alpolgármestert és Kecse László járási polgárőr koordinátort. Külön köszöntötte a 80. születésnapját ünneplő Szokolai Lajost, akinek méltatásakor elhangzott: mint akkori polgármester, már a ’90-es évek végén megfogalmazódott benne, hogy a fürdőjéről is ismert településen létre kellene hozni egy polgárőrséget. Miután elképzelését vázolta az OPSZ elnökének, 2000-ben közösen megalakították a Községi Polgárőr Egyesületet. Szokolai gondosan válogatta az embereket, akik szívesen mentek a hívó szavára. Minden évben saját költségére megvendégeli a polgárőrség tagjait házastársukkal együtt. Kedvenc mondása: „nem szeretném, ha azért nem tudtok kimenni szolgálatra, mert nincs pénz benzinre vagy az autó javítására”. Ilyenkor a saját zsebébe nyúl vagy megkéri a környék vállalkozóit, támogassák az Egyesületet.

„A Polgárőr Egyesület is kiválóan teljesít – mondja Kocsis János András, az egyesület elnöke –és elmondhatjuk, hogy a falu közbiztonsága, az emberek biztonságérzete kiváló. Ehhez hozzájárult Szokolai Lajos is. Következetes munkájának és a tagságnak köszönhetően 2016. évben megkaptuk a Polgárőr Község címet, valamint kaptunk egy új terepjáró autót szolgálatunk teljesítéséhez.”

„Mindig öröm Cserkeszőlőre jönni és tudni, hogy itt jó kezekben van a közbiztonság” mondta dr. Túrós András, majd miután gratulált Szokolai Lajosnak az elért eredményekhez, átadta neki a kitüntetést illetve az egyesülettel közös ajándékot. Illési Sándor kiemelve, hogy ez a kitüntetés szól egyben az egyesületnek és Cserkeszőlőnek is.

Szokolai Lajos megköszönte a kitüntetést, az ajándékot és megfogalmazta: nagyon jó érzés, hogy gondolnak rá és jutalmazzák munkáját. Az ünnepséget kötetlen beszélgetéssel és ebéddel zárták.