Elhunyt Szabó Mihály

Felbecsülhetetlen veszteség érte az Országos Polgárőr Szövetséget, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségét és az önkéntes bűnmegelőzők egész táborát. Méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség következtében életének 76. évében szeptember 14-én elhunyt Szabó Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

Kecskeméten, 1938. október 8-án született. Gázszerelő szakmunkásként dolgozott, majd az Észak-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat művezetőjeként szerzett 1975-ben technikusi oklevelet a szegedi Vízügyi Szakközépiskolában. 1988-tól a Délalföldi Gázszolgáltató Vállalat gázszerelője, majd korkedvezményes nyugdíjazását követően kisiparos vállalkozó volt.

Lakitelken 1990-ben – országosan is az elsők között – alakította meg a megye első polgárőr egyesületét, amelynek évekig elnöke is volt. 1991 óta a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke. Az elmúlt 23 évben végzett önként vállalt áldozatos tevékenységének eredményeként napjainkban a megyében 117 egyesületben mintegy 4500 tagja van a polgárőr mozgalomnak. Megyei elnökként tagja az Országos Polgárőr Szövetség Elnökségének.

Személyes jelenlétével, szakmai tudásával folyamatosan segítette az egyesületeket és mindent megtett annak érdekében, hogy a települések polgárőr egyesületei minél magasabb színvonalon végezhessék önkéntes tevékenységüket. Amíg egészségi állapota lehetővé tette, mindig jelen volt a megye polgárőr egyesületeinek közgyűlésein, rendezvényein, ahol jó tanácsokkal, hasznos információkkal látta el fiatalabb kollégáit. Kiváló kapcsolatot tartott fenn a települési önkormányzatokkal, a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a Polgárőrséggel együttműködő szakmai és civil szervezetek képviselőivel.

Tevékenységét számtalan polgárőr, rendőrségi, állami és önkormányzati kitüntetéssel ismerték el.

Szabó Mihályt az Országos Polgárőr Szövetség saját halottjának tekinti. Temetéséről később történik intézkedés.

Nyugodj békében Misi, emléked örökké megőrizzük!