Elhunyt Brezniczky István

Mély együttérzéssel tudatjuk, hogy Breznicczky István, a Kompolti Polgárőr Egyesület alapító tagja, aktívan tevékenykedő polgárőre 2016. november 5-én elhunyt.

A helyi polgárőrség alapításánál elsők között jelentkezett polgárőrnek, s szinte az utolsó erejéig szolgálatban volt. Saját kerékpárjával járta a település utcáit, s amikor gyanús dolgot észlelt, késlekedés nélkül jelezte. Ott volt a szeptemberi iskolakezdésekkor az általános iskola gyalogátkelőjénél, s a községi rendezvények alkalmával is mindig szolgálatot vállalt.

pisti

Polgárőr mellénye szinte kerékpárja tartozékává vált, ott hordta magával. Odaadóan figyelte és védte a település rendjét, közbiztonságát, valamint a helybeliek életét. Éberségének volt köszönhető, hogy márciusban sikerült megmenteni egy bajba került idős ember életét. Amikor szolgálati felhívást kapott, ami rendszerint szöveges üzenet formájában jutott el valamennyi polgárőrhöz, mindig elsőként jelezte vissza a szolgálatban való részvételét.

Távozása nagy veszteség a Kompolti Polgárőr Egyesületnek és a településnek egyaránt. Hozzátartozói gyászában megrendülten polgárőr társai.

Nyugodj békében, Pisti!