Életmentés a Halas Napok Fesztiválon

Az elmúlt hét végén július 7-9 között rendezték meg a tiszafüredi Halas Napok Fesztivált, amelyen a gondtalan szórakozást a rendőrség mellett a polgárőrök biztosították. Az éber és lelkiismeretes munkának köszönhetően egy embert sikerült kimenteni a Tiszából.

Péntek este igazi fesztiválhangulat lett úrrá Tiszafüreden, a Halas téren, ahol a Halas napok fesztivál zajlott. A rendőrök mellett közel kétszáz megyei és megyén kívüli polgárőr vigyázta a törvényes rendet. Az egyik járőrút során azonban emberélet került veszélybe, amikor egy fiatal férfi a folyóban bement, de onnan kijutni már nem tudott az esti sötétben.

– A járőreink meghallották, hogy valaki segítségért kiáltozik a víz felől. Schnellenperger Alfréd, a budafoki polgárőrségtől és Knapp László a Kispest Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltóságtól mentek be a vízbe és mentették ki a férfit. Ezt követően megfelelően ellátták, mentőt hívtak hozzá – mondta el az eset után Kövér Gábor megyei alelnök, a Tiszafüredi Polgárőr Egyesület és a vízi polgárőrtagozat vezetője. –Ezt leszámítva jelentősebb esemény nem történt a fesztivál ideje alatt. Nagy öröm volt az, hogy immár több mint tíz éve nem csak megyei, hanem a megye határain kívülről is érkeznek polgárőrök, akik segítenek a helyi kollégáknak a munkában – mondta a vezető.

Több ezren látogattak ki a fesztiválra a három nap alatt, akik közül sokan örömmel fogadták a polgárőrök jelenlétét.

– Én örülök, hogy jászsági polgárőrökkel is találkozom, hiszen mi a családommal Jászberényből érkeztünk – mondta el Köves Sándorné, aki férje és két kisfiával utazott le Rúzsa Magdi koncertjére. – Én támogatom a polgárőrséget, szerintem szükség van a munkájukra, megítélésem szerint sokat tesznek a közbiztonságért, hogy nyugodtabban alhassunk. Láttam Jászágóiakkat is, pestieket – tényleg sokfelől érkeztek az önkéntesek – tette hozzá az asszony, aki megjegyezte, fontolgatja, hogy két kisfiát sarkallni fogja lépjen be az ifjú polgárőrök közé.

Természetesen a vendég polgárőröknek biztosítottak szállást a fürediek, így minden nap kényelmes körülmények között hajthatták álomra a fejüket hajnalban, a szolgálat után.