Életet mentettek a polgárőrök Esztergomban

Fagyhaláltól mentettek meg egy férfit az esztergomi polgárőrök hétfőn. A járőrök ráadásul egy hóban elakadt kocsihoz is siettek – olvasható az Info Esztergom oldalán.

Egy kövön ülő férfit vettek észre az esztergomi polgárőrök hétfőn a belvárosban. A járőrök megálltak, hogy megkérdezzék a férfitól, jól van-e. Elmondta, hogy nincs hova mennie éjszaka, de nem sérült meg. A polgárőrök azonnal intézkedtek az ügyben és elhelyezték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat melegedőjében.

Ezt követően rögtön indultak a járőrök a 11. számú főút felé, ahol egy jármű elakadt. Az autómentő kiérkezéséig biztosították a helyszínt, nehogy baleset történjen.

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület sűrített szolgálatokkal igyekszik megelőzni a fagyhalált. Ilyenkor kiemelten figyelnek a polgárőrség tagjai a hajléktalanokra és az egyedül élő idősekre is.

„Kérünk mindenkit, hogy figyeljenek oda az egyedül élő emberekre és a hajléktalanokra! Ha látják, hogy az utcán fekszik valaki, akkor azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot! Előzzük meg a fagyhalált!” – hangsúlyozzák a polgárőrök.

Forrás: INFOESZTERGOM.HU