Elektromos kerékpárt és laptopot kaptak a polgárőrök

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke két elektromos kerékpárt és egy laptopot adott át a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének.

Zalai Mihály elmondta: a közgyűlés két esztendeje határozott arról, hogy évente összesen egymillió forinttal segíti a mentők, tűzoltók, a rendőrség és a polgárőrség tevékenységét. A szarvasi mentőket egy életmentő készülék beszerzésében támogatták, a mezőkovácsházi katasztrófavédelmi őrs pedig komfortos ágyakat kapott. A két éves keretösszeg mintegy harmadából beszerzett eszközöket – két elektromos kerékpárt és egy laptopot nyújtotta át Gyarmati Sándornak, a BMPSZ elnökének.

Gyarmati Sándor megköszönte e nemes gesztust, elmondta a békési és a nagybánhegyesi polgárőrök használják majd az elektromos kerékpárokat járőrszolgálat során, a laptop a megyei szövetség munkáját fogja segíteni. Az átadás után Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke elbeszélgetett a polgárőrökkel és betekintett a Békési Polgárőrség KHSZ tevékenységébe.

Forrás, fotó: Virág István