Együtt, egymásért, a lakosságért – összefogtak a polgárőr egyesületek

Polgárőr egyesületek fogtak össze a Kazincbarcikai és Putnoki járások területén, hogy a településeken a rendőrséggel közösen bűn és baleset-megelőző szolgálatot adjanak.

December 2.-án sem volt ez másképpen, hisz kilenc polgárőr autó és harmincöt polgárőr gyűlt össze, a hideg és a hétvége ellenére. Mint megtudtuk nem ez az első ilyen közös szolgálat. A mindennapi szolgálatokon kívül, előre meghatározott időpontokban, más-más rendőrőrs területén látnak el bűnmegelőző szolgálatot. A céljukat elérték, mert a járásban minden rendőrs területén volt közös akció.

  • November 18. Sajószentpéter 7 polgárőr szolgálati szgk. , 30 polgárőr részvételével
  • November 10. Putnok Rendőrőrs Jákfalva-Dövény- Felsőnyárád-Felsőkelecsény területén. 24 fő polgárőr, 7szolgálati gépkocsival.
  • Október 21. Sajókaza Rendőrőrs területén. 26 polgárőr, 7 szolgálati autóval.
  • Október 7. Kazincbarcika város területén. 25 polgárőr 7 autó, rendszám felismerő készülék bevetése, rendőrség részéről intézkedő páros szolgálati autóval.
  • Szeptember 16. Putnok rendőrőrs területén Dövény-Jákfalva- Felsőnyárád-Felsőkelecsény területén. 24 polgárőr,7autóval, 4 intézkedő rendőr, 2 autóval.

Elsősorban a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében szervezik a közös akciókat, de emellett fontosnak tartják, hogy a járőrszolgálat során a helyi lakosokkal is beszéljenek, időseket látogassanak meg.

Az akcióban résztvevő egyesületek: Mályinka Polgárőr Egyesület, Bánhorváti Polgárőr Egyesület, Berente Polgárőr Egyesület, Felsőkelecsény Polgárőr Egyesület, Felsőnyárád Polgárőr Egyesület, Izsófalva Polgárőr Egyesület, Jákfalvai Polgárőr Egyesület, Kazincbarcika Polgárőr Egyesület, Múcsony Polgárőr Egyesület, Sajóivánkai Polgárőr Egyesület, Sajókaza Polgárőr Egyesület, Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület, Szuhakálló Polgárőr Egyesület, Vadnai Polgárőr Egyesület, Felsőtelekes Polgárőr Egyesület.