Együtt, egymásért – Járási Polgárőr Nap Berentén

Az elmúlt szombaton került megrendezésre a Kazincbarcikai járás polgárőr egyesületeinek közös családi polgárőr napja, Berentén.

A festői környezetben közel száz polgárőr jelent meg. Nem újdonság a járás polgárőr egyesületeinek életében, hogy közösen együtt pihennek, vagy éppen szolgálatba mennek. Az idei évben 11 közös szolgálat volt, amelyen összesen 299 fő polgárőr vett részt, 2.368 órát teljesítve ezzel az első félévben.

Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy tiszteletre méltó az a munka, amit a polgárőrök elkezdtek, s a mai napig önkéntesen végeznek. Fontosnak tartja a járási polgárőr napok szervezését, mert ne csak az önkéntes munkáról szóljon az élet, hanem a csapatépítésről is.

Tóth János a Kazincbarcikai járás, járási koordinátora, egyben a Járási Polgárőr Nap fő szervezője, értékelte az idei évi közös szolgálatok eredményeit. A közös szolgálatok során a járásban lévő összes rendőrőrs becsatlakozott, s bizonyos időközönkét ezeken a területeken a polgárőrök a rendőrséggel közösen szolgálatot adnak.

Nagy Géza a Sajószentpéteri Rendőrőrs Közrendvédelmi Alosztály vezetője értékelésében kifejtette, hogy az elmúlt évek visszaigazolták a közös szolgálatok eredményességét. Kiemelte, hogy ez az összefogás, ami kialakult a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzatok közt a járásban, országos viszonylatban is megállná a helyét.

A közös találkozások hamarosan folytatódnak, hiszen az idei év második felében sem maradnak el a közös polgárőr-rendőr szolgálatok.