Együtt az ünnepek zavartalanságáért

Egyeztető megbeszélést tartottak az esztergomi rendőrök és a régiói polgárőrei.

Az év végi ünnepek közeledtével, az ünnepi bevásárlást végzők biztonságérzetének javítása, a jogsértések visszaszorítása érdekében az Esztergomi Rendőrkapitányság és a régióban működő polgárőr egyesületetek munkatársai 2016. december 6-án egyeztető megbeszélést tartottak.

A rendőrök tapasztalatai alapján az ünnepi bevásárlással együtt járó forgalom és tömeg vonzza azokat az embereket is, akik ilyenkor megpróbálják kihasználni embertársaik óvatlanságát.

Debreczeni István r. alezredes kiemelte, hogy a jogsértések elkövetése szempontjából a bevásárlóközpontok, nagyáruházak, valamint azok parkolói, a piacok környéke, illetve a tömegközlekedési eszközök a fokozottan veszélyeztetett területek. Ismertette, hogy melyek azok a leggyakrabban előforduló bűncselekmények, amelyeknek kedvez a sűrű forgalom és a lakosság figyelmetlensége.

A kapitányságvezető arra kérte a polgárőröket, hogy a bűnmegelőzési feladatok mellett a közlekedőket is segítsék. Jelenlétük, hasznos tanácsaik jogsértéseket előzhetnek meg.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság