Égő házból mentettek

A rendőrök a katasztrófavédelem és a polgárőrség munkatársaival közösen életet és értéket mentettek egy égő házból Szegeden.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. január 3-án 23 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fogarasi utcában egy lakóház melléképületének tetőszerkezete lángol.
A helyszínre elsőként kiérkező körzeti megbízottak látva a tüzet, azonnal a házhoz siettek és megpróbálták kideríteni, tartózkodik-e otthon valaki. A zárt nyílászárók miatt az ingatlanba bejutni nem tudtak, de a rendőri felszólításra egy idős nő jött ki, aki nem is tudta, hogy ekkora baj van. Az asszonyt és kutyáját haladéktalanul biztonságba helyezték, majd elzárták az ingatlan homlokzatán a gázcsapokat. Ekkor érkezett a helyszínre egy polgárőrrel a második járőrpár. Segítségükkel a lángoló melléképület mellől két-két darab, 40 literes acetilén- és oxigénpalackot vittek biztonságos helyre és mielőtt a tűz átterjedhetett volna, egy gépjárművet is kitoltak az utcára.
Az időközben kiérkezett tűzoltó egységek megkezdték az oltást. Annak biztosítására a rendőrök lezárták az érintett útszakaszt, és a mentőszolgálat kiérkező munkatársainak átadták az ott lakó idős nőt, akit kórházba szállítottak.

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

További híreink: