Dabas Város Közbiztonságáért díjat vett át egy polgárőr

Dabas Város Önkormányzata január 13-án tartotta hagyományos újévi koncertjét a Kossuth Kulturális Központ nagytermében. A rendezvényen, a szokásoktól eltérően, idén díjátadásra is sor került. Kőszegi Zoltán polgármester újévi köszöntőjét követően a város vezetői két önkormányzati elismerést adtak át.
A Dabas Város Közbiztonságáért díjat Lagzi Zoltán polgárőr vehette át. 

Lagzi Zoltán tősgyökeres dabasi – gyóni családból származik, itt végezte iskolai tanulmányait is. Feleségével és három gyermekükkel Gyónon élnek. 1995 óta dolgozik teherautósofőrként, emellett pedig 10 éve vállal tevékeny szerepet a polgárőrségben.

A Dabas Gyóni Polgárőr Egyesület alapító tagjaként aktívan közreműködött az egyesület elmúlt egy évtizedének mindennapi életében. 2016-tól az egyesült Dabas Városi Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője lett a tagság egyhangú szavazata alapján.

Az egyesület vezetőjének elmondása szerint Lagzi Zoltán olyan polgárőr és olyan polgára a városnak, akire a nap 24 órájában bármikor számíthatnak. Városáért és szűkebb pátriájáért a gyóni városrészért önzetlenül tevékenykedik immár egy évtizede, ezért is kapja a képviselő-testület egyhangú döntése értelmében a Dabas Közbiztonságáért díjat. 

Forrás: dabas.hu; fotó Karlik Dóra