Cseszneken és Herenden is tanácskoztak

Ülést tartott a Zirci és a Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum.

A Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum 2018. október 8-án Cseszneken, a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését, ahol a megjelent polgármesterek és a fórumot alkotó szervezetek képviselői a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetői és beosztottai által megtartott szakmai előadásokat hallgathattak meg.

Elsőként Futtató Norbert rendőr alezredes, a megyei Bűnmegelőzési Osztály vezetője mutatta be a „Fókuszban a biztonság” elnevezésű komplex pályázati projektet, megvalósításának területeit és az egyes programelemeket. Ezt követően Gaál Csaba rendőr őrnagy, szintén a megyei Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója az idős korosztály sérelmére „trükkös” módon elkövetett bűncselekmények számának alakulásáról, a jellemző módszerekről és a megelőzés lehetőségeiről számolt be.

Harmadikként Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője tartott előadást a 82-es számú főútvonal közlekedésbiztonsági feladatairól, illetőleg ezeknek a nyári időszakban történt végrehajtását értékelte.

Az utolsó előadó Orsós Károly rendőr őrnagy, a kapitányság hivatalának munkatársa volt, aki a „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű idegenforgalmi megelőzési program 2018. évi eredményeiről számolt be.

Az előadásokat hozzászólások követték, majd dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány értékelte az elhangzottakat és zárta le a tanácskozást.

A Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum is ülésezett 2018. október 9-én, melynek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. adott otthont. A napirend egy ponton változott az előző napi rendezvényhez képest. A veszprémi fórum tagjai a 82-es számú főút közlekedésrendészeti feladatai helyett a kapitányság körzeti megbízotti alosztályának felépítéséről, létszámviszonyairól, műszaki ellátottságáról és a körzeti megbízottak által végrehajtandó feladatokról kaptak tájékoztatást Miklósi György rendőr százados, a Veszprémi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztály vezetőjének előadásában.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság