Csapatzászlót kapott az Ifjúsági Tagozat és a Békéscsabai Ifjú Polgárőr Centrum

2017. december 2, szombat mérföldkő az ifjú polgárőrök életében. Ezen a napon Békéscsabán, a Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumban fogadalmat tett nyolcvan ifjú polgárőr, majd dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke munkájuk elismeréseként csapatzászlót adományozott a Békéscsabai Ifjú Polgárőr Centrum egyesületnek és az Ifjúsági Tagozatnak.

Mucsi Balázs Sándor, a Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket és hangsúlyozta a fiatalok polgárőrré válásának fontosságát, kitérve az Ifjú Polgárőr Centrum létrejöttének körülményeire. Ezt követően Békéscsaba alpolgármestere, Nagy Ferenc üdvözölte a megjelenteket, s kifejezte köszönetét és elismerését a polgárőr tevékenységet folytatóknak, s a közösséghez tartozás fontosságára hívta fel a fiatalok figyelmét.

Ezután Bán Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági Tagozat elnökének vezényletével a jelenlévő nyolcvan ifjú polgárőr ünnepélyes keretek között tett fogadalmat.

A fogadalmat tevőket elsőként dr. Polyák Zsolt, rendőr dandártábornok, Békés Megye Rendőrfőkapitánya köszöntötte. Beszédében kiemelte az ifjú polgárőrök példamutató magatartásának jelentőségét, s biztosította őket a rendőrség támogatásáról.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke beszédében kifejezte gratulációját a fogadalmat tett ifjú polgárőröknek. Hangsúlyozta, hogy a biztonság nemzeti érték, amely a rendvédelmi szervek, az önkormányzatok és az igazságszolgáltatás komoly munkájának eredménye, s ebben igen fontos szerepet töltenek be a polgárőrök is.

Nagyon fontos a fiatalok bevonása a polgárőrség életébe, s ez az Ifjúsági Tagozat feladata. Elnök úr is kiemelte a becsületes, példamutató élet fontosságát.

Ezt követően a Békéscsabai Ifjú Polgárőr Centrum egyesületnek egy csapatzászlót adományozott, melyet az egyesület elnöke, Óvári Attila vett át. Ezután a másik csapatzászlót megbecsülése és az eddig végzett munka elismerése jeléül az Ifjúsági Tagozat kapta, melyet Bán Gábor, a Tagozat elnöke vehetett át. A „zászlóanya” tisztségét dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár polgármester asszonya tölti be, aki beszédében kifejezte köszönetét és biztosította támogatásáról az ifjú polgárőröket, munkájukhoz sok sikert kívánt. Nagy Zoltán, evangélikus lelkész közös imádkozást követően megáldotta a zászlókat.

Az ünnepség zárásaként Bán Gábor a pohárköszöntőjében kifejezte köszönetét az OPSZ elnökségének az ifjúság támogatásáért.

Elmondta, hogy a csapatzászló az egységet, az összetartozást jelenti, a Tagozat címerében megtalálható főnixmadár pedig az újjászületés, az új erő jelképe, amit a polgárőrség életében az ifjúság testesít meg.

Az ünnepi állófogadást és a szállás elfoglalását követően délután Mátrahegyi Zsolt vezetésével önvédelmi edzésen vehettek részt a fiatalok. Este lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre, ahol a Tagozat vezetése ismertette, hogy az ifjú polgárőrök milyen tevékenységekkel tudnak bekapcsolódni a polgárőrségbe, és a fiatalok is elmondhatták, hogy milyen rendezvényeket szeretnének, milyen programokon vennének részt szívesen a közeljövőben.

Az Ifjúsági Tagozat elnöksége háláját fejezi ki Óvári Attilának a Békéscsabai Ifjú Polgárőr Centrum elnökének a szívélyes vendéglátásért és a sok segítségért, amelyet a rendezvény előtt, alatt és utána nyújtott.

Írta: dr. Tóth Andrea Noémi, ifjúsági tagozat alelnöke