Csapatépítésen a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél

A házigazda ezred előkészítő, engedélyező és a programban közreműködő tagjainak köszönhetően emlékezetes délutánt tölthettek el az Ifjú Gönyűiek Közösségének (a Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program) tagjai a likócsi laktanyában. A fiatalok a Győri Kosárlabda Club U14-es fiú csapatával együtt vettek részt a kiválóan szervezett, sokrétű programon.

Érkezéskor a fiatalok közösen letámadták a haditechnika park eszközeit, az ott közreműködők felügyelete mellett fel-, be-, kimászkáltak a technikán, megtapogatva azok minden „csavarját”.

Ezt követően egy előadás keretében megismerkedtek az ezred feladataival, szervezetével, majd áttekintést kaptak a katonává válás feltételeiről, lehetőségeiről, előnyeiről.

A tájékoztató után a fiatalok az alakulat Művelődési Otthonában megnézték a csapatmúzeumot, a makett kiállítást és – természetesen – nagy sikert aratott a hatástalanított fegyverek bemutatója is.

A program szemrevételező és tapogató szakasza után, a fiatalok meglepetésére, megkezdődött az alapvető alaki fogások elsajátíttatása, mely a nótázással kísért menetgyakorlattal zárult. Aki azt hitte ezzel  „megúszta” a kiképzést az tévedett, mert a sportpályán katonai testnevelés következett, melyben a bemelegítés és gimnasztika után felülések, fekvőtámaszok jelentettek kihívást, majd kézigránát dobás és kötélhúzás zárta a programot.

Testben megerősödve, lélekben megacélosodva, csapatként összekovácsolódva, élményekben gazdagon hagytuk el az objektumot és „vendéglátóinkat”, kiknek ismételten megköszönjük a lehetőséget, a közreműködést.

(Horváth Attila koordinátor, sajtófelelős)

(fotó: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred)