Családi Polgárőr Nap Bábolnán

2017. szeptember 16.-án rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség tagegyesületei számára a családi napot.
A rendezvénynek Bábolna Ölbő-puszta adott otthont, ahol a horgásztónál reggel 7 órától egy horgászversennyel kezdődött a program. A meghirdetett csapatversenyre, amelyen 2 fős csapatok mérték össze horgásztudásukat, 14 csapat jelentkezett.

Bizonyára a reggeli esős, barátságtalan időnek köszönhetően a versenyt 11 csapat kezdte meg. Később az időjárás meggondolta magát, kiderült, kisütött a nap, így a 11 óráig tartó versenyt végül ideális időjárási körülmények között fejezték be a csapatok. Már 09 órától folyamatosan érkeztek az egyesületek azon tagjai, akik a versenyben nem vettek részt. A megváltozott időjárásnak köszönhetően mire a színpadi programok elkezdődtek szépszámú közönség jött össze.

A fellépők 10 órakor kezdték meg műsoraikat. Kiváló színvonalas műsort varázsolt a színpadra a Dadi Mazsorett Csoport mellett a tárkányi kisebbségi népzenekar. A programok egészen 13 óráig tartottak. Ekkor kezdődött az ünnepség ahol az év során kiemelkedően teljesítő polgárőrök kitüntetést, jutalmat vehettek át.
Az ünnepséget megtisztelte részvételével Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke, Farkas Gábor r. dandártábornok Komárom-Esztergom Megyei főkapitány, Kardos Pál az Országos Polgárőr Szövetség Katasztrófavédelmi alelnöke.

Kitüntetésben részesültek továbbá: Annavölgy polgármestere, Bánhidi József. Nagyigmánd polgármestere, Hajdúné Farkas Erika. Tárkány község polgármestere, Mészáros Tamásné, valamint Farkas Gábor r. dandártábornok Komárom-Esztergom Megyei főkapitány a polgárőrség kiemelkedő támogatásáért.

Kihirdetésre került a horgászverseny eredménye melyen első helyezett lett a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület III. csapata, második helyezett lett a Dadi Polgárőr Egyesület csapata, míg a harmadik helyet a Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület szerezte meg.
Az ünnepséget követően közös ebéd következett, melyen a korábban megszokott pörkölt és tarhonya volt a menü. Az ebéd alatt és azt követően is a tárkányi polgárőr egyesület kettő tagja, élő zenével szórakoztatta a közönséget. A jó hangulatra nem kell nagyobb bizonyíték, minthogy a résztvevők közül még 16 órakor is sokan beszélgettek az asztalok mellett.