Cél a gépkocsi feltörések megelőzése

Bűnmegelőzési kampány keretében adtak tanácsokat Rétságon a rendőrök a gépjármű tulajdonosoknak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, a Rétsági Polgárőr Egyesület és a Rétsági Rendőrkapitányság szakemberei „A biztonság kedvéért…” elnevezésű bűnmegelőzési projekt keretében adtak prevenciós tanácsokat 2017. május 15-én Rétság belvárosában a lakosságnak.

A rendőrök a koradélutáni órákban felhívták a gépjárművezetők és a gépjármű tulajdonosok figyelmét, hogy soha ne hagyjanak személyes iratokat, csomagokat, navigációs készüléket, vagy kabátot a járműben. A gépkocsi ajtaját minden esetben be kell zárni, még abban az esetben is, ha csak rövid időre távolodunk el a járművünktől.

A sofőrök emlékeztetőül bűnmegelőzési tanácsokat összegző szórólapot vehettek át a rendőröktől, akik engedélyükkel a jármű szélvédőjére „Nincs érték az autóban!” feliratú matricát ragasztottak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségre, hívják a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó számokat.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság