Bűn- és baleset-megelőzési nap Balassagyarmaton

A Cseperedő Tagóvodában tartottak játékos foglalkozást a szakemberek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakemberei a balassagyarmati Cseperedő Tagóvodában tartottak előadást 2017. április 12-én.

A gyermekek a közlekedés veszélyeiről, a balesetek megelőzéséről és a láthatóságot elősegítő eszközökről beszélhettek a szakemberekkel. Az OVIZSARU programban megtartott bűnmegelőzési előadás után a kicsik a Cserhát Különleges Mentőcsoport kutyás bemutatóját is megnézhették. A rendezvény célja, hogy a gyermekek megismerjék a rendőrök segítő és védelmező munkáját és ezáltal közvetlenebb kapcsolatba kerüljenek az egyenruhásokkal.

A program a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja, Bűnmegelőzési Alosztálya, valamint a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség a támogatásával valósult meg.

A szakemberek a rendezvény zárásaként biztonságos kerékpározáshoz szükséges tanszereket és védőfelszereléseket adtak át az óvodai nevelők, valamint a gyermekek részére.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság