Biztonságos közlekedés a húsvéti ünnepek alatt

A rendőrség 2017. április 13. és 2017. április 18. közötti időszakban, Nógrád megyében is fokozott közterületi jelenléttel biztosítja a biztonságos közlekedést.

Idén a húsvéti időszak is hosszabbra nyúlik, a családi összejövetelek, rokonlátogatások mellett számtalan szabadidős rendezvényt is felkeresnek ilyenkor a családok, ami a közúti forgalom megnövekedésével is jár.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai a polgárőr egyesületek tagjaival együttműködve 2017. április 13. és 2017. április 18. közötti időszakban fokozott közterületi jelenléttel, szükséges esetben forgalomirányítással segítik a közlekedés résztvevőit. Fő cél a balesetmentes és zavartalan közlekedés biztosítása.

Ebben az időszakban több gyalogosra és kerékpárosra is számítani kell a közutakon, de a települések belterületén akár csoportokban is közlekedhetnek a gyalogosok. A járművezetők kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék ki az úton közlekedő járókelőket, illetve az egy nyomon haladó járműveket.  A kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára a láthatósági mellény használata korlátozott látási körülmények között és lakott területen kívül kötelező.

Ne feledjék, a láthatóság életet menthet!

Kiemelten fontos a húsvéti időszakban is, hogy a járművezetők a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszesital fogyasztásától, illetve őket a vendéglátóik ne is kínálják alkohol tartalmú itallal. Amennyiben mégis alkoholfogyasztás mellett dönt a járműve vezetését csak olyan személynek adhatja át, aki vezetésre alkalmas állapotban van, megfelelő vezetői engedéllyel és rutinnal rendelkezik a vezetéshez.

Kellemes húsvéti ünnepeket és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság