Biztonságban az év utolsó hónapjában is

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság is folyamatos jelenléttel biztosítja az adventi készülődést.

Közelednek az év végi ünnepek, mindenki örömteljes várakozással, izgalommal és természetesen lázas bevásárlással készül a karácsonyra. Az üzletekben, az áruházakban, a piacokon, a tömegközlekedési eszközökön jelentősen megnövekszik a forgalom, és a zsebtolvajok is várják a tömeget, amely megfelelő feltételeket teremt ahhoz, hogy egy-egy gyors mozdulattal pénzt vagy értéktárgyakat vegyenek el más táskájából, zsebéből.

A karácsonyi bevásárlások idején már fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, kedvezve ezzel a tolvajoknak.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít az ünnepekkel összefüggő, nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol nagyobb eséllyel lehetünk bűncselekmény vagy egyéb jogsértés áldozatai.

A rendőrség együttműködik a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet munkatársaival.

Továbbá, fontos feladatnak tekintik a heves megyei rendőrök az autópályákon, illetve autóutakon az ittas járművezetők kiszűrését, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök, pirotechnikai termékeket forgalmazók, birtoklók ellenőrzését is.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált, kérjük, hívja a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó telefonszámot.

Heves Megyei Rendőr-főkapitányság