Bizalommal fordulok hozzád!

Rendvédelmi napot tartottak a kiszombori óvodában a makói rendőrök. A rendezvényt már tizenötödik alkalommal szervezték meg.

A Karátson Emília Óvoda 2018. május 4-én megrendezett Bizalommal fordulok hozzád! elnevezésű programján mintegy százhúsz résztvevő volt. A Rendvédelmi nap egy jó gyakorlat, mely már tizenöt éve van jelen a kis ovisok életében. Kezdetekben a gyerekek saját állomáshelyeiken ismerkedhettek meg a tűzoltók és a rendőrök munkájával, később már a rendészeti szervek mentek az ovisokhoz. Pár évvel ezelőtt az Ovi-Zsaru programhoz csatlakozott az óvoda és ennek keretében a rendvédelmi naphoz projekt hetet szerveztek. Ebben a pár napban az Ovi-Zsaru program rendőre a biztonságos közlekedésről tart előadást a gyerekeknek, akik saját biciklivel érkeznek az oviba, ahol a szakemberek ellenőrzik azokat. Átnézik a kerékpárok felszereltségét és átbeszélik azok biztonságos használatát is.

A következő nap a biciklizésről szól. Idén az ovitól a Makói Rendőrkapitányságra kerekeztek be az apróságok a helyi polgárőrség és a rendőrség biztosítása mellett. A rendezvénysorozatot május 4-én a Rendvédelmi nap zárta a falu focipályáján. A rendezvényen részt vett a Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara, a Szegedi Fegyház és Börtön Kutyás szolgálata, a Makói Tűzoltó parancsnokság és a Makói Rendőrkapitányság is.

A rendezvényt a honvédségi zenekar nyitotta meg, majd ezt követően kutyás bemutatót láthattak a gyerekek. Az esemény jó lehetőséget adott arra is, hogy a polgárok vagyonvédelmét elősegítő országos bűnmegelőzési program, a Házhoz megyünk! feladatmeghatározásával összhangban a szülők, nagyszülők figyelmét is felhívjuk a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének fontosságára. Ennek érdekében a bűnmegelőzés területén dolgozó szakemberek személyre szabottan adtak vagyonvédelmi tanácsokat és szórólapokkal hívták fel az áldozatvédelem fontosságára a megjelentek figyelmét.

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság