Baranyai polgárőrök hólapáttal járják a településeket

A  nagy hidegben a baranyai kisvárosokban kiemelt szolgálatot látnak el a rendőrség, a polgárőrség, a családsegítő szolgálat és a közterület-felügyelet munkatársai is ezekben a napokban.

A Bólyi polgárőr Egyesület tagjai az elmúlt napokban az iskolák környékén havat lapátol, majd segít a biztonságos közlekedésben a gyerekeknek és a felnőtteknek! Teszi ezt önkéntesként minden tanítási napon! Március első napján Bólyban a hőmérséklet -19 fok volt. Az önkéntes polgárőrök ennek ellenére teszik a dolgukat a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében! Az éjszakai eső és havazás sem tántorította el az önkéntes feladatuk elvégzésében.

Kistótfaluban a Kistótfalui Polgárőr Egyesület tagjai az elmúlt napokban gyönyörű havas környezetben  is segédkezett a hómunkákban járdák takarításában bejárók jégmentesítésében. Az egyedülálló idős embereknek behordták a tüzelőt és pár szóval megkérdezték van-e valamire szükségük tudnak- e még valamiben segíteni.

A Pécs-Keleti Városrész Polgárőr Egyesület tagjai is az időjárásra való tekintettel hólapátot ragadtak és végig járták Pécs-Vasas területét. Elsősorban az idős vagy egyedül élő személyek ingatlanja előtt lapátolták el a havat illetve a jeget, de ahol úgy látták, hogy szükség lenne ott rendbe tették a járdát illetve a kapubejárókat, 32 családi házat érintett az akciójuk.