Bántalmazták egymást

A debreceni rendőrök azonosították a két férfit.

Egy helyi polgárőr értesítette a rendőrséget 2017. február 11-én arról, hogy 12 óra 20 perc körül Debrecenben, a Petőfi téren az egyik autóbuszmegállóban két férfi vitatkozott, majd összeverekedett.

A vita hevében L. Csaba egy zsebkéssel megvágta a másik férfi nyakát. A 21 éves helyi lakos erre megrúgta támadóját, aki elesett, majd a földön fekvő férfit többször megütötte. Sz. Roland abbahagyta a bántalmazást és a közeli vasútállomás épületébe menekült, azonban a polgárőr követte őt. A helyszínre érkező rendőrök a bejelentővel közösen azonosították, majd elfogták a férfit, miközben értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a 44 éves helyi támadót, L. Csabát kórházba vitték.

Sz. Roland a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett, míg L. Csabát jelenleg is kórházban kezeik.

A járőrök a 21 éves férfit előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Rendőrkapitányság L. Csaba ellen garázdaság bűntett, míg Sz. Roland ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság