A Balatonból mentettek embereket a polgárőrök

A hajnali csendet emberek jajkiáltásai törték meg Gyenesdiásnál. A nádas felől két elhaló hang hallatszott: „Segítség! Meghalok!”.

A Balatonnál láttak el szolgálatot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei polgárőrök. Július 4-én hajnali fél egy körül a Gyenesdiási Lidó strandon szolgálatot teljesítő Kisbódi Gáspár – Jászjákóhalmai – és Polgár József – Jászárokszállási polgárőrök segélykiáltásokra lettek figyelmesek. A strand mellett lévő nagy területű nádas irányából „Segítség! Meghalok!” Kiáltások hallatszottak.

A polgárőrök elindultak a hangok irányába, majd a nádason keresztül belegázolva az iszapos Balatonba két fiatal találtak, akik közül az egyiken szemmel látható, vérző sérülések voltak, a ruházatuk szakadozott, iszapos volt. A legyengült férfiakat a 2 méter magas nádas, iszapos vízből sikerült kihúzni. A fiatalokkal kommunikálni nehezen lehetett, ezért a polgárőrök a két fiatalt a Balatonból a strand területén lévő pihenő helységébe kísérték, ahol betakarták őket a mentőszolgálat kiérkezéséig, akik a keszthelyi kórházba vitték a sérülteket.

A jó együttműködésnek köszönhetően immár negyedik alkalommal tudhattak maguk mögött eredményes hetet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei polgárőrök Gyenesdiáson bűnmegelőzési szolgálatot ellátó tagjai.

A tizenegy, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei polgárőr az egy hét Gyenesdiási szolgálatellátás során a térítésmentes, 24 órás szolgálatellátással nagy terhet vett le a Balaton menti település polgárőreinek és rendőreinek a válláról a főszezonban.

Gyenesdiás település polgárőr egyesületének elnöke és elnökhelyettese köszönetüket fejezték ki a lelkiismeretes szolgálatellátásért, valamint az immár negyedik éve tartó hatékony, közös együttműködésért az egyesületek között.