Balaton Sound sincs polgárőrök nélkül

A Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Poór Gyula, még a nyári szezonnyitó előtti egyeztető megbeszélésen ajánlotta fel, a siófoki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályvezetőjének, Wágner Antal r. őrnagy úrnak, hogyha szükséges és a rendőrség igényli, akkor a Szövetség, jelentős polgárőr erővel tud segíteni a Balaton Sound rendőri biztosításának segítésében.

A felkérés nem is maradt el, és megállapodás született, hogy -1. naptól (szerdától) egészen a hétvégéig, polgárőrök is részt vesznek a rendezvény külső biztosításában. A feladat koordinálására Gazdag Ferenc megyei elnökhelyettes és Szabó Gábor a zamárdi egyesület elnöke lett felkérve.

Gazdag Ferenc elmondta, hogy telefonon és személyes egyeztetések alapján a parthoz közeli egyesületek lettek megkeresve és felkérve a részvételre. A helyi zamárdi egyesületen kívül, a tabi, nagyberényi, balatonszárszói, kőröshegyi, ságvári egyesületek tagjai vállalkoztak, hogy szabadidejükből 4 illetve 6 órás szolgálatot lássanak el a Sound környezetében.

Szabó Gábor tájékoztatott, hogy minden alkalommal fogadva lettek az egyesületektől érkező polgárőrök, részükre a rendezvény helyszíne és a szolgálat ellátáshoz szükséges információk ismertetve lettek.

Wágner Antal r. őrnagy a helyszíni biztosítás parancsnoka, a polgárőröknek minden alkalommal eligazítást tartott és ismertette a feladatokat. A polgárőrök, a rendőrökkel közösen zárási feladatokat, forgalomirányításban és járőrszolgálatokban vettek részt. Wágner őrgy. úr elmondta, hogy köszöni a polgárőrök jelenlétét, nagy szükség volt rájuk, segíteni tudták a rendőrség munkáját!

A 4 nap során 40 fő polgárőr, közel 180 órában segítette a rendezvény biztonságát, a Rendőrség munkáját.

Gazdag Ferenc SMPSZ sajtófelelős