Az óvodások vizes programját támogatták a polgárőrök

Az Andornaktályai Mesevár óvodában az elballagó nagycsoportosoknak minden évben vizes programot szerveznek: játékos formában kedveltetik meg a vizet a gyerekekkel, majd a sokak által ismert Pötyi néni közreműködésével úszásoktatást tartanak nekik Egerben. Az apróságok körében kedvelt programot főként az Andornaktályai Óvodásokért alapítvány támogatja az erre elkülönített pénzzel, de az intézmény költségvetésében is szerepel bizonyos összeg erre a célra, ezáltal tehermentesítik a szülőket.

Az egyetlen nehézséget korábban az utazás megszervezése jelentette, miután a kora reggeli buszjárathoz kellett igazodni, hogy időben beérjenek az oktatásra. Az idén azonban ez is megoldódott, miután – az óvodapedagógusok kérésére – az érintett két hét alatt a községben működő polgárőrség kisbuszával sikerült oda-vissza szállítani a gyerekeket. Így kényelmesen, nyugodt körülmények között valósíthatták meg a tervezett nevelési célt.

Az intézmény dolgozói a program befejezésekor köszönetet mondtak a polgárőr egyesületnek, valamint Antal Csabának és Oszlánczi Józsefnek, a kisbusz vezetőinek – az önzetlen segítségért. Egyben örömmel nyugtázták, hogy a testület tagjai ígéretet tettek arra, hogy a jövőben más jellegű óvodai program megvalósításában is támogatják majd őket.